Een encyclopedie vol tips voor kliekjes.

 

Kliekipedia.nl stopt per 1 april. Inspiratie voor restjes en kliekjes kun je hier vinden: www.voedingscentrum.nl/restjes

 Wat doe jij met je kliekjes?

Vul je gegevens en recept hieronder in:

Naam:

Vul je e-mailadres in

Verzin een naam voor je recept van max. 15 woorden

Licht nog even je tip toe (mag ook in een paar woorden)

Wat voor soort kliekje is het?
  • Je moet nog wel even de voorwaarden accepteren

Vertel het hier! Sluiten

Het kliekjesrecept van: ROOS

Soep

Kippenbouillon met daarin restje van nasi- bami- of miehoenschotel. Goed verhitten en smullen maar!

Soort kliekje Rijst

Het kliekjesrecept van: MICHELLE

Mix 'n match

Vaak heb ik een restje groenten over. Dit bak ik dan in de pan met wat kokosmelk en wat kruiden naar keuze. Met rijst erbij is het een heerlijk gerecht!

Soort kliekje Rijst

Het kliekjesrecept van: JOHANNA

Nasiomelet

Door een restje koude nasi roerde ik 5 geklutste eieren en bakte hier een omelet van (had veel nasi over).

Soort kliekje Rijst

Recept: RIJST MET KERRIE

Maak een kerriegerecht van je vlees- en rijstkliekjes.

350 gram koude vleesresten
700 gram gekookte koude rijst
50 gram roomboter
1 theelepel kerrie
wat bouillon
peper
zout
nootmuskaat
6 tomaten
1 ui
paneermeel
extra roomboter


Hak of maal het vlees fijn. Bak in de boter de gesnipperde ui en kerrie lichtbruin. Roer dit door de rijst en het vlees, maak alles vochtig met de bouillon. Voeg er eventueel wat peper, zout en nootmuskaat bij. Leg het mengsel laag om laag met plakken tomaat in een vuurvaste ovenschaal. Zorg dat de bovenste laag uit tomaat bestaat. Maak de ovenschotel af met paneermeel en leg er een paar klontjes boter op. Laat de schotel in de oven ongeveer een half uur door en door warm en bruin worden.

Verwerk tomaten die je overhoudt na het maken van dit recept eventueel in een salade!